Valtteri Bottas: “Dit was niet de race waarop ik hoopte, een punt afnemen voor de snelste ronde”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de euforie voor de polepositie op zaterdag volgde daags nadien enorme ontgoocheling voor Valtteri Bottas. De Fin werd tijdens de start in de eerste bocht aangereden door Daniel Ricciardo waarna hij spinde en heel wat posities verloor. Uiteindelijk finishte Bottas buiten de punten en snoepte hij met de snelste ronde nog een wk-punt af van max Verstappen.

“Zeer, zeer tricky,” antwoordde Bottas toen hem gevraagd werd hoe zijn race verlopen was, een race die hij als vijftiende finishte na twee extra late pitstops voor het proberen rijden van de snelste ronde.

“Mijn race werd overduidelijk gecompromitteerd door het incident in de eerste bocht. Vervolgens zat ik vast achter wagens die ik niet kon passeren.”

Bottas zat rondenlang vast achter Daniel Ricciardo, uitgerekend de rijder die hem tijdens de start had aangereden.

“Het was erg tricky, ook omdat ik gelimiteerd was door de motor en temperatuur van de remmen,” aldus Bottas. “Ik kon niet ronden na elkaar aanvallen, ik moest dan ook wat afstand houden en vervolgens terug aanvallen maar kon er niet voorbij.”

“McLaren heeft dezelfde power unit en ze beschikken over een erg goede snelheid op de rechte stukken. Ricciardo verdedigde zeer goed en ik kon hem niet inhalen.”

Uiteindelijk besloten ze bij Mercedes om Bottas aan het einde van de race een extra pitstop te laten maken zodat hij de snelste ronde kon rijden. Bottas zou zelf geen punt krijgen omdat hij niet in de top tien finishte maar Verstappen zou zo wel een kostbaar wk-punt verliezen.

Op zijn eerste setje zachte banden lukte het Bottas omwille van verkeer niet meteen, waarna de Fin zelfs nog een tweede extra pitstop maakte.

“De situatie aan het einde van de race en de strijd om de snelste ronde was nog best grappig,” aldus Bottas. “Het was niet eenvoudig om vrije baan te vinden en uiteindelijk slaagden we erin om zo een punt van Red Bull af te nemen.”

“Het was duidelijk een veel minder goed resultaat dan waarop ik had gehoopt. Het was niet mijn geluksdag maar komende zondag is al de volgende race en dan zullen we sterker terugkeren,” besloot Bottas.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022