Toto Wolff: “Vreemd dat stewards aanrijding Bottas door Ricciardo niet onderzochten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes begon de GP van Mexico met beide wagens op de eerste startrij maar uiteindelijk slaagde Max Verstappen erin om de race te winnen. Daarnaast was er ook de aanrijding van Bottas door Ricciardo en daarover stelt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zich vragen.

Toto Wolff vindt het immers opmerkelijk dat de stewards besloten om geen onderzoek te voeren naar de aanrijding van Bottas door Daniel Ricciardo. De Australiër tikte Bottas aan in de eerste bocht waarna de Fin in zijn Mercedes spinde en terugviel naar de laatste plaats.

“Ik vind dat de stewards ernaar hadden moeten kijken,” blikt de Mercedes-motorsportbaas terug op het bewuste incident tussen Bottas en Ricciardo. “Achteraf bekeken was het verrassend dat ze er niet naar gekeken hebben.

Volgens Toto Wolff had een eventuele bestraffing voor Ricciardo alleen voor Mercedes nuttig geweest indien Ricciardo een straf tijdens de race had gekregen. Nu bleek dat Bottas ronden aan een stuk vast zat achter Ricciardo. Een eventuele straf had er voor kunnen zorgen dat Bottas alsnog in de punten had kunnen eindigen.

“We hebben er geen voordeel aan wanneer Daniel een straf krijgt voor de volgende race,” aldus Toto Wolff. “Het zou geholpen hebben tijdens de race maar onze race was toch al verknoeid.”

“De aanrijding was gebeurd en we hadden misschien enkele punten extra kunnen scoren maar dat is ons doel niet, ons doel is om helemaal vooraan mee te strijden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022