Lewis Hamilton maakt zich zorgen: “Als Red Bull overal snel is hebben we een probleem”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton vreest voor zijn titelkansen als Red Bull overal even sterk blijft presteren als afgelopen weekend in Mexico.

Met nog vier races dit seizoen heeft Max Verstappen na zijn zege in Mexico nu in de F1-titelstrijd negentien punten voorsprong op Lewis Hamilton. Vooral de manier en het gemak waarmee Verstappen in Mexico de race domineerde baren Lewis Hamilton zorgen voor de resterende races van het seizoen.

De zevenvoudig wereldkampioen kon zondag nooit echt een vuist maken tegen Max Verstappen. Sterker nog, aan het einde van de race moest hij nog alle zeilen bijzetten om Perez af te houden voor de tweede plaats. 

“Er zijn nog wel vier races maar negentien punten is een hele hoop,” aldus Hamilton. “Hij heeft al veel gewonnen dit jaar.”

“Als ze de snelheid van vandaag kunnen verderzetten naar de volgende races hebben we volgens mij misschien een probleem, of zitten we echt in de problemen”

Mercedes had het vooral moeilijk om te concurreren met Red Bull als er geracet moet worden in een configuratie met maximale downforce. Hamilton hoopt dan ook dat ze dat kunnen vermijden tijdens de laatste vier races van het seizoen.

“Ik weet niet of ze die enorme vleugel van vandaag zullen gebruiken. We zullen het natuurlijk wel zien als we daar komen maar ik hoop dat we wat korter zullen zijn.”

“Ik heb natuurlijk het gevoel dat ik elke race moet winnen, want we hebben die extra punten nodig, niet om die punten te verliezen, om te proberen ze terug te winnen. Dat was het doel bij het ingaan van de laatste race en de race daarvoor en daarvoor en hier ook dit weekend.”

“Maar ze zijn gewoon te snel. Dus we geven absoluut alles wat we hebben, maar helaas is het op dit moment niet genoeg om met hen te concurreren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print