“Dit is goed voor Vettel”

Ook Helmut Marko kon het niet laten om zijn mening te laten blijken over de keuze van Ferrari voor Kimi Raikkonen.
image
De rijderskeuze van Ferrari voor 2014 bracht tot nu toe al heel wat gemengde reacties bij de concurrentie. De ene hoopt op interne strubbelingen bij Ferrari, de ander kent respect voor het overschot aan talent dat Ferrari nu heeft door Kimi Raikkonen terug te halen. Eén ding staat echter vast, en dat is dat de Scuderia met deze move ongetwijfeld de spectaculairste line-up heeft die de Formule 1 de voorbije jaren al heeft meegemaakt.

Raikkonen stond tot voor kort ook op de shortlist bij Red Bull, als vervanger voor Mark Webber, maar de Oostenrijkse renstal koos er uiteindelijk toch voor om de Fin niet binnen te halen, om zo de positie van Sebastian Vettel en de eenheid binnen het team niet in gevaar te brengen.

“Raikkonen bij Ferrari betekent slecht nieuws voor ons.” verklaarde Red Bull motorsportadviseur Helmut Marko bij “Spiegel Online”, doelend op het aantal punten dat Ferrari mogelijk zal binnenhalen voor het constructeurskampioenschap. “Maar Raikkonen bij Ferrari betekent dan weer goed nieuws voor Sebastian Vettel, want Raikkonen laat zich niet degraderen tot tweede rijder. In het rijderskampioenschap zullen hij en Alonso ongetwijfeld punten van elkaar afpakken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}