“Alonso en Raikkonen zullen gelijk behandeld worden”

De manier van werken bij Ferrari zal volgens Stefano Domenicali niet veranderen door de komst van Kimi Raikkonen.
image
“Niets zal ons beleid veranderen. Sinds mensenheugenis hebben onze rijders bij de start van het seizoen steeds dezelfde kansen gekregen. Dat is altijd zo geweest, en zal altijd zo blijven.” reageerde Domenicali op de officiële website van Ferrari.

Over een “dreamteam” wil de Italiaan zich ook niet te veel uitspreken. “Ik kan enkel zeggen dat de combinatie met Fernando en Kimi de beste is die je vandaag kan hebben in de Formule 1, dit op basis van talent, ervaring, competitiegeest en de bekwaamheid om de ontwikkeling van de wagen naar een hoger niveau te tillen.” verklaarde hij.

De voorbije vier seizoenen was Alonso de overduidelijke leider van het team, maar dit zal ongetwijfeld veranderen door de komst van Raikkonen. Het is immers voor het eerst sinds 1953 dat Ferrari opnieuw twee wereldkampioenen in hetzelfde team heeft. Luca Di Montezemolo beweerde een tijd geleden geen twee hanen in hetzelfde kippenhok te willen hebben.

“Dit verhaal doet me zo’n beetje denken aan voetbalsupporters die schrik hebben voor een tegenstander met heel wat sterke spitsen, waardoor ze dan gaan hopen dat die spitsen onderling met elkaar gaan vechten voor de bal.” vertelt Domenicali.

“Iedereen die denkt dat we Kimi hebben gecontracteerd om Alonso een hak te zetten, kan ik gerust stellen. Bij Ferrari weet iedereen dat de belangen van het team altijd boven het eigenbelang gaan. Fernando is van goudwaarde voor ons, en zal dat nog lang zijn. Ik ben er zeker van dat hij de eerste is om gelukkig te zijn met onze keuze om het team te versterken. Hij is te intelligent om niet door te hebben dat dit enkel een voordeel kan zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}