Dit komt hard aan bij Charles Leclerc: “Ik heb er geen woorden voor, dit is een nachtmerrie!”

Ferrari
Ferrari

Opnieuw kende Ferrari-rijder Charles Leclerc een erg teleurstellende race. De Britse GP was de zoveelste ‘mokerslag’ die Leclerc de voorbije races moest incasseren en dat kwam duidelijk hard aan bij de Monegask. Van het enthousiasme na zijn overwinning in Monaco blijft maar weinig over.

Na een sterke start van de race waarin Charles Leclerc tijdens de beginronden van de race verschillende plaatsen goedmaakte begon het langzaam aan wat te regenen. En dan liep het op strategisch vlak volledig mis voor Charles Leclerc.

In ronde 19 werd de Monegask binnengeroepen en werd er overgeschakeld van de medium band naar intermediates. Leclerc was zeker niet de enige rijder die dat deed maar het grootste deel van het rijdersveld bleef doorgaan op slicks.

Charles Leclerc verloor door de pitstop heel wat plaatsen maar veel erger was dat de keuze voor intermediates al snel de foute keuze bleek te zijn. Leclerc kon zelfs Valtteri Bottas niet achter zich houden en nadien ook niet volgen. Om alles nog wat erger te maken begon het wat later in de race dan toch harder te regenen en moest Leclerc op dat moment nogmaals binnen voor nieuwe intermediates.

“Het was duidelijk de verkeerde strategie,” zei een gefrustreerde Leclerc na afloop van de race. “We zullen het moeten bekijken.”

“Met de boodschap die ik kreeg en de informatie die ik in de wagen had voelde het voor mij als de juiste beslissing aan. Het regende redelijk hard in bocht 15. Er werd me verteld dat het in dat rondje zeer hard zou beginnen regenen, ik pitte dan ook om daarop te anticiperen.”

“De regen kwam echter acht of negen ronden later. Onze race zat er overduidelijk op na die eerste pitstop. Zeer frustrerend, opnieuw een weekend om snel te vergeten en dat worden er zo veel weekends.”

“Deze periode is zeer hard. Ik heb er geen woorden voor om het uit te leggen, maar het is nu vier races dat het erger is dan een nachtmerrie. Ik hoop dat we er vlug opnieuw staan.”

Leclerc heeft naar eigen zeggen samen met het team veel werk te verrichten om de situatie waarin hij zit recht te trekken.

“Het is echt moeilijk om op dagen zoals deze naar positieve dingen te kijken,” aldus Leclerc. “Ik wil gewoon opnieuw teruggaan naar het team, analyseren waarom we de beslissingen langs mijn kant genomen hebben, bekijken waar het vandaag mis is gegaan.”

“Het is een tricky situatie waarin we ons momenteel bevinden. De upgrades hebben de cijfers gebracht die we verwacht hadden maar ze hebben ook veel stuiteren in bochten tegen hoge snelheid veroorzaakt.”

“Voor een circuit als dit besloten we dat het beter was om iets minder performance te hebben en wat meer consistentie, dat was volgens mij de juiste keuze.”

“Om vooruit te gaan zullen we de data analyseren die we tot dusver met beide paketten hebben en proberen begrijpen of er iets is dat we nog niet begrijpen.”