Lewis Hamilton: “Ik kan niet stoppen met huilen, ik dacht dat ik nooit meer zou winnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Uitgerekend tijdens zijn thuisrace op het circuit van Silverstone slaagde Lewis Hamilton er na tweeënhalf jaar zonder overwinning in om eindelijk nog eens te mogen zegevieren. Daarbij kwamen heel wat emoties kijken en Hamilton bekende ook dat hij dacht dat hij nooit meer zou winnen.

Ondanks het feit dat hij als één van de meest succesvolle rijders in de geschiedenis van de Formule 1 wordt beschouwd kan zo iemand ook aan zichzelf beginnen twijfelen. Na zijn overwinning tijdens de Britse GP gaf Hamilton ook toe dat hij dat de voorbije jaren bij momenten deed.

“Tussen 2021 en nu zijn er zeker en vast dagen geweest waarop ik me niet goed genoeg voelde, of waarop ik twijfelde dat ik zou terugkeren naar waar ik nu ben,” zei Hamilton na het winnen van zijn thuisrace op het circuit van Silverstone. “Ik kan niet stoppen met huilen.”

“Sinds 2021, ieder dag, om terug op te staan en te proberen vechten, te trainen, om mentaal en fysiek zo hard mogelijk met dit geweldig team te werken.”

“Het is zo zwaar, ik denk voor iedereen. Het belangrijkste is hoe je constant blijft rechtstaan, dat je blijft ervoor gaan, zelfs wanneer je het gevoel hebt dat je volledig leeg bent.”

“Het belangrijkste is dat ik geweldige mensen rondom mij heb die me blijven steunen. Mijn team, iedereen wanneer ik er ben en zie hoe hard ze zich inspannen en werken, dat is echt bemoedigend en zorgde ervoor dat ik hetzelfde deed.”

“Ook mijn fans wanneer ik ze rondom de wereld zie, ze steunen me zo enorm hard. Ik wil iedereen in de fabriek dan ook enorm hard bedanken. Iedereen ook hier, ik hou van jullie!”

“Dit is mijn laatste race hier tijdens de Britse GP met dit team, ik wou dit zo enorm hard voor hen, omdat ik van hen hou. Ik apprecieer zo enorm het harde werk dat ze al die jaren verricht hebben.”