Kimi Antonelli geeft toe: “Ik had een overwinning nodig om in de F1-schijnwerpers te blijven staan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Kimi Antonelli die in de Formule 2 rijdt heeft gisteren de Formule 2-race gewonnen. Na een moeilijke start van zijn nog maar eerste seizoen in de Formule 2 was het een hele opluchting.

Antonelli won de verregende sprintrace in de Formule 2 met acht seconden voorsprong, dan valt er niets te klagen. “Het was ook absoluut nodig, we hadden geen ideale start van het seizoen, maar we hebben ons het hele seizoen verbeterd. Ik ben dan ook uiteraard dolblij met deze overwinning en al het harde werk dat er is ingekropen.”

De race begon achter de safety car, we kregen een rode vlag vanwege hevige regen en werd nog een aantal keer onderbroken nadat de race opnieuw was gestart.

“Het was een moeilijke race,” aldus Antonelli. “We hebben echter alles juist gedaan en dat zorgde uiteindelijk voor mijn eerste overwinning die ik mee naar huis kan nemen”. 

Antonelli staat in de schijnwerpers nadat Lewis Hamilton zijn afscheid aankondigde dat hij het team aan het einde van het huidige seizoen zal verlaten. Dan kijkt men meteen naar de Mercedes-junior rijders. 

“Ik kon niet altijd goed met deze druk omgaan, maar vandaag ben ik er redelijk goed mee omgegaan volgens mij. Ik ben nog steeds lerende want ik maak nog steeds fouten, ik kan zeker nog beter. Deze overwinning is ook een opluchting voor mij, er is veel druk van mijn schouders afgevallen. Nu op naar morgen voor opnieuw een goed resultaat.”

De weg van Antonelli naar de top is ook een beetje niet alledaags te noemen, zo sloeg hij de Formule 3 over en dan is de Formule 2 echt een compleet nieuwe wereld.

“De auto dit weekend voelt goed, zelfs op het droge gisteren was alles goed. Dus ik probeer elke keer weer te verbeteren en deze overwinning zal me daarbij zeker helpen. Ik begrijp veel meer de auto als in het begin van het seizoen en nu hoef ik me ook alleen maar op mezelf te concentreren en hoef ik me geen zorgen meer te maken over gedachten van buitenaf.”

“Het is simpel, ik moet mij alleen maar bezighouden met het racen,” aldus Antonelli.

Geschreven door Vincent Bogaerts