Max Verstappen verrast door podiumplaats: “Het zag er op een bepaald moment niet goed uit”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een moeilijke en uitdagende race slaagde Max Verstappen erin om de GP van Groot-Brittannië toch op het podium te eindigen. Verstappen was naar eigen zeggen zelf verrast door zijn podiumplaats, vooral omdat het er op een bepaald moment echt niet goed uitzag voor Verstappen.

“We hadden de snelheid niet vandaag. Ik viel steeds terug als het erom ging in het begin. Op de mediums werden de voorbanden te warm. Ik had geen grip in de langzame bochten en kon niet aanvallen in de snelle bochten,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de race. “Het zag er op een bepaald moment niet goed uit. Ik dacht dat we vijfde of zesde zouden worden, maar we maakten vervolgens de juiste beslissingen.”

“Het wisselen van de slicks naar de intermediates en van de inters terug naar de slicks was elke keer in de juiste ronde. Het besluit van het team om mij op de harde banden te zetten, in plaats van de zachte banden, heeft mij ook zeker geholpen. Daarom zijn wij tweede geworden vandaag.”

“Het had een stuk slechter kunnen gaan, maar we maakten de juiste beslissingen en zijn alsnog op het podium terecht gekomen. Dit was het maximale, we hadden het niet beter kunnen doen, dus daar ben ik erg blij mee.”

Verstappen geeft toe dat het een bijzonder moeilijke race was, niet alleen als rijder maar ook op strategisch vlak.

“Toen het voor de eerste keer ging regenen, viel ik al terug. Ik had moeite om grip te vinden, dus ik wilde niet te veel risico nemen. Ik zag dat de mannen voor mij er echt voor gingen, dus ik probeerde bij te blijven en niet buiten de baan te gaan,” vertelt Verstappen.

“Dat was erg lastig, maar op een gegeven moment begon het harder te regenen en was het duidelijk dat je naar de intermediates moest. Daarna moest je de band zo lang mogelijk in een goede staat houden. Daarna begon de zon te schijnen en de baan droogde snel op. Je voelt je comfortabel op de inters, maar je moet een keer de gok wagen om naar droogweerbanden te wisselen en gelukkig pakte alles goed uit.”

Tot slot blikte Max Verstappen ook vooruit naar de volgende race in Hongarije: “Er is werk aan de winkel. We zijn op dit moment echt niet het snelste.”