“Dit verhaal zal Oscar Piastri blijven achtervolgen, ook als hij de nieuwe Michael Schumacher wordt”

Oscar Piastri - Kappa
Oscar Piastri - Kappa

Laurent Rossi, de CEO van Alpine, vertelt dat Oscar Piastri altijd achtervolgt zal worden door de verhalen rond zijn tumultueuze overstap naar McLaren. “Zelfs als hij de volgende Michael Schumacher wordt,” aldus de Fransman.

Net voor de zomerstop kondigde Fernando Alonso verrassend aan dat hij volgend seizoen aan de slag zou gaan bij Aston Martin, waarop Alpine niet veel later reserverijder Oscar Piastri bevestigde als rijder voor 2023. Maar de jonge Australiër sloeg iedereen met verstomming door een bericht op de sociale media de wereld in te sturen dat hij niet voor de Franse renstal zou uitkomen.

De zaak werd beslecht voor de Contract Recognition Board van de FIA en Oscar Piastri mag zich vanaf 2023 McLaren-rijder noemen. Een beslissing waar Alpine zich moest bij neerleggen maar aan de uitspraken van CEO Laurent Rossi blijkt toch dat de hele saga nog niet verteerd is en in het Duitse ‘Auto, Motor und Sport’ haalt hij nog een keer uit naar zijn voormalige junior.

“Hij zou voor ons gereden hebben nadat Alonso vertrokken was,” aldus Rossi. “McLaren en wij zijn ongeveer even sterk maar wij zijn een fabrieksteam, dat is een voordeel.”

“Hij is in dit team opgegroeid. Hij kent er iedereen en wij hebben onze toewijding getoond. Zou hij daar niet dankbaar voor moeten zijn?”

“Oscar zou er goed aan doen om meteen resultaten te boeken volgend jaar. Maar zelfs als hij de nieuwe Michael Schumacher wordt zal dit verhaal hem blijven achtervolgen.”

We kunnen ook niet om het feit heen dat Alpine er niet in geslaagd is om het toptalent dat Piastri toch is op tijd aan zich te binden met een waterdicht contract. Rossi denkt echter gewoon dat Piastri en zijn entourage dat gewoon als excuus wilden inroepen om elders te kijken.

  “Er is geen excuus voor het gedrag van Oscar,” zei de Alpine-chef. “Hij heeft de hand afgehakt die hem voedde en speelde met ons omdat eventuele conceptcontracten niet op tijd werden ingediend.”

“Als hij zegt dat hij niet de volle genegenheid van ons voelde, dan vraag ik me af waarom we hem alle mogelijkheden hebben geboden om een zo compleet mogelijke Formule 1-coureur te worden?”

“Dit waren geen loze woorden maar daden. Als hij beweert dat de contractsituatie te onduidelijk voor hem was, dan zeg ik dat hij wist dat we een contract hadden met Williams.”

“Er was niets onduidelijk aan. Hij gebruikte gewoon dit excuus om elders te kijken.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022