“Daniel Ricciardo is nog steeds goed genoeg om F1-races te kunnen winnen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Ondanks dat de wegen van McLaren en Daniel Ricciardo aan het einde van het seizoen uit elkaar gaan is teambaas Andreas Seidl ervan overtuigd dat Ricciardo nog steeds in staat is om races te winnen, dit ondanks een tegenvallend seizoen dit jaar.

“Ik ben daar absoluut van overtuigd, dit omdat ik het in het verleden zelf heb gezien,” aldus Seidl tegenover ‘Racefans’. “Ik heb het zelf met andere rijders ervaren, we hebben het in het verleden met andere rijders ook gezien.”

Na twee teleurstellende seizoenen stopt de samenwerking van McLaren en Ricciardo een jaar vroeger dan gepland. Seidl benadrukt echter dat zowel Ricciardo als McLaren alles in het werk gesteld hebben om de performance van Ricciardo te verbeteren.

“Uiteindelijk moeten we het allebei aanvaarden dat we, ondanks al de inspanningen langs beide kanten, alsook de toewijding, ondanks alles wat we geprobeerd hebben, dat we er niet in geslaagd zijn.”

“Het is uiteindelijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid tussen Daniel en onszelf. Zoals ik heb gezegd, ik neem ook mijn verantwoordelijkheid daarvoor.”

“Het verandert echter niets aan het respect dat ik heb, en dat we allemaal hebben, voor Daniel als persoon, maar ook als racepiloot. Je moet soms gewoon aanvaarden dat het niet werkt.”

“Jammer genoeg gebeurde dat tussen ons en Daniel. Ik hoop dat hij tijdens zijn volgend avontuur dat hij zal aanvatten, dat het klikt en dat het zal werken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022