Oscar Piastri kiest bijzonder startnummer voor F1-deelname

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De Australiër Oscar Piastri heeft zijn startnummer voor deelname aan de Formule 1 bekendgemaakt. Piastri vertelt ook het verhaal achter zijn startnummer.

Sinds 2014 racen F1-piloten met een vast startnummer dat ze zelf kunnen kiezen. Uiteraard enkel uit de beschikbare startnummers en het startnummer 1 kan enkel gekozen worden door de rijder die het seizoen daarvoor wereldkampioen is geworden.

Oscar Piastri, die volgend jaar bij McLaren zijn F1-debuut zal maken, heeft als startnummer 81 gekozen en het verhaal daarachter is tegelijkertijd bijzonder en eenvoudig.

“Simpel gezegd, toen ik mijn eerste race reed moest ik een startnummer kiezen en de autoshop had enkel nummers één,” vertelt Piastri tijdens de ‘The Fast Lane’ podcast. “En je moest met een startnummer bestaande uit één of twee cijfers racen.”

“Ik kon uiteraard niet met het startnummer 1 racen dus 11 werd mijn startnummer voor mijn eerste races.”

“Toen ik deelnam aan de titels van de deelstaat Victoria was er al iemand met het startnummer 11. Ik weet dan ook niet echt wat me inspireerde om het nummer 81 te kiezen maar ik verruilde de eerste één voor het nummer acht en bleef sindsdien bij het startnummer 81.”

Opvallend is dat het nummer 81 staat voor rechtvaardigheid, menselijk welzijn, balans en zelfbeschikking. Gezien de recente gebeurtenissen rondom Oscar Piastri hoeft ook dat geen verdere uitleg …

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022