“Dit was de vuilste episode in de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton: Squid Game gecombineerd met Drive to Survive”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Martin Samuel van de ‘Daily Mail’ omschrijft de GP van Saudi-Arabië als ‘de vuilste dans van de titelrivalen tot nu toe’ en dat doet hij aan de hand van een paar bekende TV-series.

Het Drive to Survive-deel van de race behoeft geen uitleg, het was een spektakelstuk met racen op het scherpst van de snee. Een strijd die gevochten wordt door de rijders op de baan en door de teambazen ernaast die niets liever willen dan elkaar stokken in de wielen steken.

Het werd ook een incidentrijke eerste GP van Saudi-Arabië met tussen de rode vlaggen en safety car-periodes als het ware verschillende races, net zoals bij de Netflix-serie ‘Squid Game’. Na elk incident viel er wel een deelnemer uit en ging de race weer verder. 

Zelfs bij Netflix hadden ze waarschijnlijk nooit durven dromen over dit scenario, Verstappen en Hamilton gaan de laatste race in met evenveel punten maar Verstappen voert de stand nog steeds aan omdat hij een overwinning meer telt dan Hamilton. Als beide rijders buiten de top tien eindigen in Abu Dhabi is Verstappen dus wereldkampioen en daarom houdt Mercedes-teambaas Toto Wolff er rekening mee dat het tot een aanrijding komt.

Maar de race in Jeddah was meer dan een spektakelstuk op de baan, ook achter de schermen werd er heel wat onderhandeld tussen de stewards en de teams. Zo kwam het tot een nogal vreemde conversatie tussen Michael Masi en Red Bull na de eerste herstart. 

Bij die herstart mocht Verstappen van de pole vertrekken en moest hij in de eerste bocht de leiding aan Hamilton laten maar in bocht twee passeerde Verstappen hem terug door buiten de baanlimieten te gaan.

Net daarna kwam er weer een rode vlag en Masi meldde aan Red Bull dat Verstappen van de tweede plaats mocht starten maar daar waren ze bij de Oostenrijkse formatie niet tevreden mee. Zij wilden wel akkoord gaan met de tweede plaats als Esteban Ocon van op de pole zou mogen starten en Masi’s tegenvoorstel luidde om Verstappen achter Ocon en Hamilton te laten starten. 

Daar gingen alle partijen mee akkoord maar het is in de sport toch ongebruikelijk dat er zulke onderhandelingen plaatsvinden. Bij het stilleggen van de race lag Ocon wel op de tweede plaats maar enkel en alleen door de actie van Verstappen in bocht twee. Red Bull was er dus in geslaagd door te onderhandelen met Masi om Hamilton toch nog in een tweede plaats te dwingen.

Ook op het vlak van intriges bleven de fans dus niet op hun honger zitten, net als in de dramaserie ‘Succession.’ 

Alles was het afgelopen raceweekend dus aanwezig in Jeddah: Drive to Survive, Succession, Squid Game en Wacky Races. Dat belooft voor de seizoensfinale komend weekend in Abu Dhabi.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022