Max Verstappen moet nu al vrezen voor een race schorsing in 2022

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Naast een nederlaag moest Max Verstappen tijdens het raceweekend in Saudi-Arabië ook enkele strafpunten incasseren en daardoor moet Verstappen nu al vrezen voor een eventuele race schorsing volgend F1-seizoen.

Lange tijd had Max Verstappen dit seizoen nul strafpunten achter zijn naam staan maar de voorbije races dikte het aantal strafpunten zeer snel aan bij Verstappen.

In Saudi-Arabië kreeg Verstappen voor ‘leaving the track and gaining an advantage’ tijdens zijn gevecht met Hamilton naast een tijdstraf van vijf seconden ook één strafpunt. Vervolgens kreeg Verstappen ook nog tien seconden tijdstraf en twee strafpunten voor het rem-incident met Hamilton.

Daarmee kwam het totaal aantal strafpunten van Max Verstappen plots op zeven stuks te staan. Eerder kreeg Verstappen ook twee strafpunten tijdens de GP van Italië voor de crash met Hamilton en twee strafpunten voor het negeren van een dubbele gele vlag tijdens de kwalificatie in Qatar.

Voor Max Verstappen kan dit gevolgen hebben voor volgend F1-seizoen. Wanneer een rijder immers in een periode van twaalf maanden twaalf strafpunten verzamelt dan wordt hij een race geschorst. Problematisch daarbij voor Verstappen is dat de eerste strafpunten pas in september 2022 zullen wegvallen.

Het wordt voor Verstappen dus ruim een half seizoen uitkijken in de hoop zo goed als geen strafpunten meer te verzamelen en geen race schorsing op te lopen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022