Max Verstappen moet nu al vrezen voor een race schorsing in 2022

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Naast een nederlaag moest Max Verstappen tijdens het raceweekend in Saudi-Arabië ook enkele strafpunten incasseren en daardoor moet Verstappen nu al vrezen voor een eventuele race schorsing volgend F1-seizoen.

Lange tijd had Max Verstappen dit seizoen nul strafpunten achter zijn naam staan maar de voorbije races dikte het aantal strafpunten zeer snel aan bij Verstappen.

In Saudi-Arabië kreeg Verstappen voor ‘leaving the track and gaining an advantage’ tijdens zijn gevecht met Hamilton naast een tijdstraf van vijf seconden ook één strafpunt. Vervolgens kreeg Verstappen ook nog tien seconden tijdstraf en twee strafpunten voor het rem-incident met Hamilton.

Daarmee kwam het totaal aantal strafpunten van Max Verstappen plots op zeven stuks te staan. Eerder kreeg Verstappen ook twee strafpunten tijdens de GP van Italië voor de crash met Hamilton en twee strafpunten voor het negeren van een dubbele gele vlag tijdens de kwalificatie in Qatar.

Voor Max Verstappen kan dit gevolgen hebben voor volgend F1-seizoen. Wanneer een rijder immers in een periode van twaalf maanden twaalf strafpunten verzamelt dan wordt hij een race geschorst. Problematisch daarbij voor Verstappen is dat de eerste strafpunten pas in september 2022 zullen wegvallen.

Het wordt voor Verstappen dus ruim een half seizoen uitkijken in de hoop zo goed als geen strafpunten meer te verzamelen en geen race schorsing op te lopen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022