Helmut Marko is furieus: “De stewards behandelen Red Bull niet hetzelfde als Mercedes”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko was na afloop van de GP van Saudi-Arabië niet te spreken over de acties van de stewards tijdens de race. Marko was furieus, hij vindt dat Red Bull benadeeld wordt door de stewards.

Tijdens de race kreeg Verstappen te horen dat hij zijn positie moest afstaan aan Hamilton, de Nederlander kreeg ook een tijdstraf voor een incident met Hamilton in de eerste bochten en daarnaast was er uiteraard ook nog het veelbesproken ‘rem-incident’ waarbij Hamilton achteraan inreed op Verstappen.

“Onze engineers zijn alles aan het voorbereiden om te bewijzen dat Max op constante wijze remde, dat hij geen brake test deed zoals Hamilton deed,” vertelde Marko na de race tegenover ‘Motorsport.com’.

“Vervolgens crashte hij tegen Verstappen, waardoor er jammer genoeg twee snedes waren in de achterbanden. Dat was zo erg dat we niet meer konden aanvallen. We moesten snelheid minderen.”

Marko mag zich dan wel druk gemaakt hebben, na afloop van de race besloten de stewards wel om Verstappen als schuldige aan te duiden en een tijdstraf op te leggen. En Marko was al zo furieus omwille van die andere tijdstraf die Verstappen kreeg.

“Dat was één ding. Het andere was de tweede start, Hamilton was meer dan tien wagenlengtes achter. Vettel werd in Boedapest bestraft toen hij dat deed. Met dit manoeuvre bereidde Hamilton zijn banden beter voor om de herstart te doen.”

“Vervolgens duwde hij Max van de baan maar er kwam geen reactie. Ik heb dan ook het gevoel dat we niet gelijk behandeld worden. Er wordt echt langs één kan beslissingen genomen,” besloot Marko.

En dan moest dus nog de tijdstraf van tien seconden voor Verstappen bekendgemaakt worden … Dr. Helmut Marko zal er niet vrolijker op geworden zijn.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022