“Dit was het meest opwindende F1-seizoen dat ik ooit heb meegemaakt”

Het voorbije seizoen behaalde Pierre Gasly zijn allereerste overwinning in de Formule 1 maar niet alleen daardoor vond de Fransman het voorbije seizoen het meest opwindende F1-seizoen dat hij ooit al heeft meegemaakt.


Uiteraard is voor Gasly zijn sensationele overwinning tijdens de GP van Italië in Monza zijn hoogtepunt van het voorbije seizoen. Gasly vond het los daarvan eveneens een erg opwindend seizoen, vooral omwille van de intense strijd in het middenveld die er heerste.

“Het was het opwindendste seizoen dat ik in de Formule 1 heb meegemaakt, gebaseerd op het feit dat het in het middenveld heel het jaar zeer, zeer spannend was,” blikt Gasly volgens ‘Motorsport-Total’ terug op het voorbije F1-seizoen.

Over zijn eigen performance alsook die van het AlphaTauri-team is Gasly erg tevreden. Volgens Gasly hebben ze er het maximale uitgehaald.

“Ik denk dat we redelijk constant gepresteerd hebben, we hebben enkele zeer sterke prestaties neergezet, ook wanneer we niet echt over het juiste pakket beschikten om onze rivalen voor te blijven. Over het algemeen hebben we het met het team echter zeer goed gedaan en hebben we bijna steeds het maximale uit ons pakket gehaald.”

Pierre Gasly zal net als het voorbije seizoen voor AlphaTauri rijden. Gasly krijgt met de Japanner Yuki Tsunoda wel een nieuwe teamgenoot.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023