Formule 1 in gesprek met Amazon om races te streamen

De F1 is in gesprek met Amazon om via de streamingdienst van de internetgigant races live te streamen.


Volgens de ‘Financial Times’ wil de Formule 1 zich verder toeleggen op het internetgebeuren en is het daarom in gesprek met internetgigant Amazon om via hun streamingdienst races live te gaan streamen.

“Zij zijn een belangrijke potentiële partner voor de toekomst en voor ons is het een mooie kans om onze zaken uit te breiden,” aldus Chase Carey tegenover de ‘Financial Times.’

Amazon is de laatste jaren op oorlogspad om live sport aan hun aanbod toe te voegen. Zo verwierf het al de rechten op de UEFA Champions League, de Engelse Premier League en de NFL voor de som van honderddertig miljoen dollar.

Op dit moment is de F1 al aanwezig op het internet met hun eigen streamingdienst ‘F1TV’ maar door zich te verbinden aan een externe partner als Amazon zou een ander en jonger publiek aangesproken kunnen worden.

Tijdens de eerste negen maanden van 2020 boekte de F1 een verlies van 363 miljoen dollar ten gevolge van COVID-19. De pandemie liet zich vooral voelen door het feit dat er weinig of geen toeschouwers werden toegelaten en omdat er minder inkomsten waren van de organisatoren van de races.

Indien de Formule 1 zich zou verbinden aan Amazon, of een andere ‘Over-the-top’-speler (OTT), zou dat niet betekenen dat de sport zal verdwijnen van de klassieke TV.

OTT-spelers bieden hun programma’s immers rechtstreeks aan op het internet zonder tussenkomst van distributiekanalen zoals kabel of satelliet en net dat brengt veel geld in het laatje van de F1, naar verluidt ongeveer een derde van de totale inkomsten.

Op dit moment heeft de F1 nog een lucratief contract met ‘Sky’ ter waarde van 250 miljoen dollar en er wordt ook nog onderhandeld over de TV-rechten in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022