“Dit wordt een emotioneel erg moeilijk weekend”

Komend weekend wordt een emotioneel geladen raceweekend voor de Formule 1 en in het bijzonder het Manor F1 team. Ongeveer een jaar geleden crashte Jules Bianchi immers zwaar tijdens de GP van Japan, waarna de Fransman maandenlang in een coma lag en eerder dit jaar overleed.

Begin dit jaar kon het Marussia F1 team nog net van het faillissement gered worden en werd de renstal omgedoopt tot het Manor F1 team. De renstal keert nu, bijna een jaar later, terug naar het circuit van Suzuka, waar de GP van Japan vroegtijdig werd afgevlagd omdat Jules Bianchi zwaar onder een kraanwagen was gecrasht.

De Fransman werd afgevoerd met een hevig hoofdletsel, belandde in een maandenlange coma en overleed uiteindelijk in juli van dit jaar.

Voor het Manor F1-team wordt het emotioneel een moeilijke week, al laat teambaas John Booth weten dat iedereen van het Manor F1 team een mooie prestatie wil neerzetten als eerbetoon voor Bianchi.

“Na een erg positief raceweekend in Singapore gaan we nu naar Japan, waar we hopelijk een gelijkaardige prestatie kunnen neerzetten,” aldus Booth. “Daar zullen we echter mogelijk een uitdagende terugval moeten zien te overwinnen, zeker na Jules zijn verschrikkelijk ongeval van vorig jaar. Er is geen ontkomen aan, dit wordt een zeer emotionele week voor ons.”

“Veel van onze teamleden waren er hier ook bij in 2014, waaronder onze collega’s van Ferrari en uiteraard ook Will en Alexander, die hier allebei aanwezig waren als reserverijder.”

“We denken iedere dag aan Jules en hij zal voor altijd deel uitmaken van ons team. Zonder twijfel hebben we veel mooie herinneringen aan hem, herinneringen die in het teken staan van de uitstekende prestaties met onze wagens, alsook de vrolijke momenten die we beleefd hebben. De uitvaartplechtigheid van Jules heeft ons eraan herinnerd hoe bijzonder hij was voor veel mensen, niet op zijn minst in het bijzonder voor de fantastische familie Bianchi.”

John Booth benadrukte ook nogmaals dat het voor iedereen van het team bijzonder moeilijk zal zijn om in Japan te zijn en hij lanceerde dan ook een oproep tot sereniteit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}