“Japan zal aantonen of Ferrari nog kans maakt op de titel”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal de GP van Japan aantonen of Ferrari toch nog mag geloven in haar titelkansen en dan meer specifiek die van Sebastian Vettel.

Het kan snel gaan in de Formule 1. In Monza domineerde Lewis Hamilton nog in zijn Mercedes maar amper veertien dagen later worstelde Mercedes in Singapore om een goede snelheid te kunnen behalen.

Er wordt gespeculeerd dat een aanpassing van de bandenspanning aan de oorzaak ligt van de slechte prestaties. Mercedes zou naar aanleiding van de gebeurtenissen in Monza haar bandenspanning aangepast hebben, maar daardoor zouden de prestaties van de F1 W06 ook een stuk minder goed zijn.

Voorlopig is het echter nog in het duister tasten of dat effectief de oorzaak is van de mindere prestaties van Mercedes. Het stratencircuit van Singapore heeft erg specifieke karakteristieken en verschilt sterk met de overige circuits op de F1-kalender. Zoiets zorgt er uiteraard voor dat de krachtsverhoudingen sterk kunnen verschuiven, maar opeens tot anderhalve seconde per ronde trager zijn dan voordien, dat kan niet alleen toe te schrijven zijn aan een ander soort circuit.

Dat vindt ook Christian Horner, de teambaas van Red Bull. Volgens Horner zal komend weekend in Japan dan ook duidelijk worden of Sebastian Vettel en Ferrari inderdaad nog een bedreiging kunnen vormen voor Mercedes.

“Ik denk dat het kort door de bocht is om te stellen dat Ferrari nu opeens terug titelambities mag hebben. Je kan erg vlug meegedreven worden door opwinding van het moment. Het is echter moeilijk om de oorzaak van het gebrek aan competitiviteit bij Mercedes te begrijpen. Indien dat ook komend weekend nog het geval is dan maakt Ferrari kans. Indien Mercedes opnieuw presteert zoals voordien dan mogen ze het vergeten,” aldus Christian Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}