“Dominantie van Max Verstappen slecht voor de sport? Who cares?”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Jacques Villeneuve springt in de bres voor Max Verstappen die in Monza zijn tiende race op rij won in 2023. Volgens Villeneuve is het helemaal niet erg dat Verstappen de Formule 1 domineert.

In Monza brak Max Verstappen alweer een record in de Formule 1, hij won tien opeenvolgende races. Er staat geen maat op de tweevoudige wereldkampioen en hier en daar gaan er stemmen op of dit wel goed is voor de sport.

Als het van Jacques Villeneuve afhangt is er alvast geen probleem, hij vindt dat Max Verstappen alleen maar lof verdient voor zijn prestaties.

“Wat maakt het uit of het goed is voor de sport? Hij is geweldig. Dat is het. Dat moet je niet tegenhouden. Hij heeft het beter gedaan dan wie dan ook. Hij is erin geslaagd om samen te werken met zijn engineer en zijn team om van de auto een tweede huid te maken,” vertelde Villeneuve aan ‘RacingNews365.’

“Als je dat hebt, zit je gewoon in de auto en denk je niet eens na. De auto doet alles wat je wilt. Daarom gelooft Sergio Perez elk jaar twee of drie races lang dat hij Max kan verslaan.”

“Maar dan werkt Max en krijgt hij de auto zodat hij doet wat hij wil. Dan maakt hij Perez kapot. En dat maakt het verschil. Ik had dat eind 1996 en 1997. Ik sprong in de auto en dacht: ‘Ik weet dat de auto dit kan’, en hij deed het.”