“Dominantie Vettel zal niet meer lang duren”

Bernie Ecclestone is van mening dat de dominantie die Red Bull en Sebastian Vettel nu tentoon spreiden, binnenkort wel eens afgelopen zou kunnen zijn.
image
Vorig weekend bevond Sebastian Vettel zich op een ander niveau dan de tegenstanders. De Duitser reed met zijn Red Bull, ondanks de safety car, meer dan een halve minuut eerder over de finish dan Fernando Alonso.

De Spanjaard, en de andere toppers, zijn stilaan wanhopig aan het worden in hun zoektocht naar de wereldtitel, maar F1-paus Bernie Ecclestone meent dat de dominantie van Vettel niet eeuwig zal duren.

“Zijn suprematie zal weldra voorbij zijn, misschien al in 2014, want we krijgen compleet nieuwe wagens met nieuwe motoren, nieuwe reglementen …” verklaarde Ecclestone in het Duitse Bild. “Er komt een moment voor Ferrari en Mercedes waarop ze Vettel kunnen bijbenen. Volgend jaar zou het misschien wel de beste wagen kunnen zijn die het kampioenschap wint, in plaats van de beste rijder.”

De meeste teams zijn ondertussen overgeschakeld op de voorbereiding van volgend seizoen. Het kampioenschap is dus zo goed als binnen voor Vettel, en enkel pech kan de drievoudig wereldkampioen nog van de titel houden. De Duitser heeft na Singapore immers een voorsprong van zestig punten op zijn dichtste concurrent Fernando Alonso. Het boegeroep waarop Vettel getrakteerd werd tijdens de podiuminterviews is volgens Ecclestone dan ook enkel te wijten aan de dominantie die hij vertoont.

“Hij geeft Fernando Alonso en Lewis Hamilton geen enkele kans. Zijn dominantie is te vergelijken met Ayrton Senna en Michael Schumacher tijdens bepaalde periodes in hun carrière.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print