McLaren zoekt F1-cockpit voor Stoffel Vandoorne en Kevin Magnussen

Krijgen we binnenkort opnieuw een Belg in de Formule 1? Die kans lijkt iedere dag groter te worden, al zijn er nog wel enkele obstakels.
image
Momenteel is Stoffel Vandoorne actief in de Renault World Series. In het Formule Renault 3.5 kampioenschap staat onze landgenoot tweede en dat tijdens zijn debuutjaar in die raceklasse. Vandoorne staat momenteel 36 punten achter op Kevin Magnussen, de leider in het kampioenschap. Belangrijker is echter dat beide piloten deel uitmaken van het programma voor jonge rijders van McLaren.

Meer zelfs, Antonio Felix da Costa, de favoriet voor het vrijgekomen racezitje bij Toro Rosso, staat zelfs 79 punten achter op Magnussen en da Costa was voor aanvang van het kampioenschap de grote favoriet voor de titel. Eerder deze maand liet Jonathan Neal van McLaren reeds verstaan dat beide rijders in de nabije toekomst een plaats in de Formule 1 verdienen (Lees: “Stoffel Vandoorne en Kevin Magnussen verdienen een plaats in de Formule 1”).

McLaren is nu op zoek naar een racezitje in de Formule 1 voor Vandoorne en Magnussen. Het grote probleem dat McLaren in tegenstelling tot bijvoorbeeld Red Bull heeft is dat McLaren niet over een eigen juniorteam in de Formule 1 beschikt. Dat verklaart meteen ook waarom Antonio Felix da Costa ondanks zijn derde plaats in het kampioenschap misschien wel eerder in de Formule 1 geraakt dan Magnussen en Vandoorne.

McLaren blijft echter zoeken naar mogelijkheden voor haar beide toptalenten, al is het niet eenvoudig om reeds voor volgend seizoen een vrij racezitje te vinden.

“Het is een erg grote uitdaging,” aldus Martin Whitmarsh. “We bevinden ons in de luxepositie om met Kevin en Stoffel twee zeer getalenteerde rijders op dit niveau te hebben. Ze staan eerste en tweede in het Formule Renault 3.5 kampioenschap en dat is een serie waarin steeds erg hevig gestreden wordt. Ik twijfel er echt niet aan dat beide piloten in de Formule 1 zullen geraken. We hebben onszelf verplicht om hen daarin te brengen en dat zullen we ook doen!”

Lovende woorden dus van de teambaas van McLaren voor Magnussen en Vandoorne. België mag dus beginnen dromen van een nieuwe F1-piloot, al zijn er wel duidelijk nog enkele obstakels.

“Het probleem vandaag is echter dat zo’n 50 procent van alle piloten momenteel betaalt voor zijn racezitje in de Formule 1. Dat maakt het redelijk moeilijk omdat men vandaag de dag de meeste teams niet enkel en alleen maar een getalenteerd rijder kan aanbieden. Dan komt immers meteen de volgende vraag: ‘En hoeveel betaal je ons daarvoor?’ Het is triestig maar zo zit de Formule 1 vandaag de dag echter in elkaar. Misschien vinden we een oplossing. We werken eraan,” besluit Whitmarsh.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:30:”vandoorne_headline_mclaren.jpg”;}
Krijgen we binnenkort opnieuw een Belg in de Formule 1? Die kans lijkt iedere dag groter te worden, al zijn er nog wel enkele obstakels.