“Ferrari in het constructeurskampioenschap verslaan is nu ons doel”

Mercedes laat weten dat het dit seizoen absoluut Ferrari wil verslaan in de strijd voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.
image
Red Bull is zo goed als zeker van een nieuwe wereldtitel bij de constructeurs. Voor Ferrari en Mercedes is het de komende races dan ook vooral een onderlinge strijd om uit te maken wie tweede zal worden achter Red Bull. Volgens Toto Wolff van Mercedes is het voor het team cruciaal om dit seizoen de tweede plaats in het constructeurskampioenschap te bemachtigen.

Volgens Toto Wolff is dat niet alleen omwille van het financieel voordeel het geval (meer prijzengeld) maar ook om aan te tonen dat het een nieuwe stap voorwaarts heeft gezet en dat het klaar is om vanaf komend seizoen voluit voor de titel te gaan.

“Het is erg belangrijk. We hebben een nieuwe stap vooruit gezet en momenteel ziet het er naar uit dat we al zeker zijn van op zijn minst de derde plaats,” aldus Toto Wolff. “We zijn echter nog steeds erg gemotiveerd en willen op zijn minst tweede eindigen.”

“Ik ben uiteraard bevooroordeeld maar als ik naar de performance van onze wagen in Singapore kijk dan denk ik dat we momenteel de nummer twee zijn. Het is echter zo dat je naarmate het seizoen vordert en zijn einde nadert de curve van performantie begint af te vlakken. Dat is normaal. We blijven echter nieuwe onderdelen op de wagen plaatsen en er zijn nog steeds heel wat punten te behalen,” besluit de motorsportbaas van Mercedes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}