Domper op de feestvreugde?: “GP van Nederland mag met ‘slechts’ 70 000 fans doorgaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Nederlandse regering zou morgen officieel bevestigen dat de GP van Nederland kan doorgaan al is er ook wel een domper op de feestvreugde bij onze noorderburen. De race zou slechts met 70 000 fans en dus niet met volle tribunes mogen plaatsvinden.

Al maandenlang hoopten de organisatoren van de GP van Nederland, ofwel de ‘Dutch GP’, dat ze per dag zo’n 105 000 fans op het circuit Zandvoort zouden mogen toelaten. Er waren echter wel nog enkele rechtszaken die roet in het eten konden gooien en uiteraard was ook de situatie met het coronavirus een groot vraagteken.

Wat de rechtszaken aangespannen door actiegroepen betreft kwam er goed nieuws voor Zandvoort en de ‘Dutch GP’.

Maar wat het aantal toeschouwers betreft dat er per dag verwelkomd zal mogen worden zou er vanwege de Nederlandse regering morgen een minder leuke boodschap volgen. Er zouden slechts 70 000 fans per dag op het circuit Zandvoort toegelaten mogen worden.

Groen licht dus voor een ‘Dutch GP’ met publiek maar dus niet met volle tribunes op het 4,2 kilometer lange circuit. Ter vergelijking, op het circuit van Spa-Francorchamps dat zo’n 7 kilometer lang is worden maximaal 75 000 fans per dag toegelaten.

De ‘Dutch GP’ is al geruime tijd quasi uitverkocht en de grote vraag is nu wie er wel en wie niet zal toegelaten worden op het circuit van Zandvoort.

Op een officiële bevestiging is het wachten tot vrijdag …