Donuts draaien is toegestaan vanaf komend seizoen

Vanaf komend seizoen mag Vettel naar hartelust donuts draaien zonder te moeten vrezen voor een bestraffing, toch als hij op zijn minst met enkele zaken rekening houdt.
image
In het nieuwe reglement van de FIA staat immers dat de rijders het behalen van een overwinning meteen na aankomst mogen vieren. Tot nu toe moesten de piloten meteen richting het parc fermé rijden en dat zonder oponthoud.

Met andere woorden, donuts draaien mag voortaan, maar er moeten enkele regels gerespecteerd worden. Ze moeten immers op een veilige manier uitgevoerd worden en de podiumceremonie mag door de donuts geen vertraging oplopen.

Vooral naar aanleiding van de donuts die Vettel draaide in India, na het behalen van zijn vierde wereldtitel, ontstond er de nodige discussie over het draaien van donuts. In de races nadien herhaalden onder andere Vettel, maar ook Webber en Massa het kunstje van de donuts draaien.

Onder de nieuwe reglementering zouden Webber en Massa alsnog bestraft worden aangezien ze donuts draaiden maar dat niet als een viering van een overwinning beschouwd kan worden. Zowel Webber als Massa wonnen de desbetreffende race immers niet.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print