Dramatische duik van toeschouwers GP van Oostenrijk

De toeschouwersaantallen van de GP van Oostenrijk hebben een dramatische duik genomen.

In de aanloop naar de GP van Oostenrijk werd reeds duidelijk dat er heel wat minder tickets zouden verkocht worden. Nu het raceweekend op de Red Bull Ring voorbij is kan een definitieve balans opgemaakt worden.

Vorig jaar, toen er voor het eerst in meer dan tien jaar tijd opnieuw een F1-race in Oostenrijk werd georganiseerd mochten de F1-bolides van hun startplek wegrijden voor een volledig uitverkochte Red Bull Ring. Maar liefst 90 000 toeschouwers zagen toen Nico Rosberg zegevieren voor Lewis Hamilton. Dit jaar was de uitslag dezelfde maar het aantal toeschouwers was dat overduidelijk niet.

De vrees voor een serieuze daling van de toeschouwersaantallen werd immers bevestigd. Volgens ‘Kleine Zeitung’ waren er op zondag amper 55 000 toeschouwers voor de GP van Oostenrijk. Daags voordien, wanneer de kwalificatie werd verreden, zouden er naar verluidt amper 35 000 toeschouwers geweest zijn.

De ‘hype’ rond de terugkeer van de Formule 1 naar Oostenrijk is duidelijk gaan liggen. Bernie Ecclestone was dan weer wel tevreden over het raceweekend in Oostenrijk.

“Uitstekend,” zei Ecclestone volgens ‘Salzburger Nachrichten’. “Het beste bewijs is dat niemand klaagt.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}