Dramatische thuisrace voor Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo kende ongetwijfeld niet de thuisrace waarop hij had gehoopt. Na de crash van gisteren werd de Australiër vandaag met het ene na het andere probleem geconfronteerd.

De versnellingsbak van de RB13 van Ricciardo moest na zijn crash vervangen worden. De Australiër kreeg daarvoor een gridpenalty van vijf plaatsen, waardoor hij normaal als vijftiende moest starten.

Opnieuw een opdoffer voor Ricciardo maar de Australiër geraakte zelfs niet op die gridplaats. Onderweg van de pits naar zijn gridplaats moest Ricciardo immers zijn Red Bull RB13 aan de kant parkeren omwille van een technisch probleem.

De wagen van Ricciardo werd nog wel tot in de pitlane gebracht, waar ze vervolgens met enkele ronden vertraging alsnog aan de race konden beginnen. Kilometers maken was vanaf dan nog het enige doel.

“Ik reed weliswaar enkele ronden achter de anderen, we reden ten minste en dat bezorgde ons nuttige informatie. Het is beter dan niets,” zei een teleurgestelde Ricciardo na afloop van de race. “Des te meer ronden we met de wagen rijden, des te meer we leren. Het was dan ook nog nuttig om op de baan te gaan.”

Tijdens de vijfentwintigste ronde moest Ricciardo het echter voor bekeken houden toen zijn wagen er de geest aan gaf.

“Het was een ander probleem dan bij de start. We denken dat het iets met de brandstofdruk te maken had. Die viel plots weg, het gebeurde uit het niets. Ik kon niets doen om alsnog op de baan te blijven.”

“Ik vind het voor iedereen erg spijtig en vooral voor de fans. Er zijn hier uiteraard veel meer fans voor mij dan tijdens andere races. Ze hadden me uiteraard graag zien racen maar ik kreeg sinds gisteren het ene probleem na het andere. Het was zoals een sneeuwbal die steeds groter wordt,” besluit Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer