Vettel in extase na overwinning: “Dit is een zeer mooie dag”

Sebastian Vettel was door het dolle heen na zijn overwinning tijdens de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen. De Duitser slaagde erin om van op de tweede plaats op de startgrid richting de overwinning te rijden.

De eerste race van het nieuwe seizoen beloofde veel goeds wat betreft de strijd om de wereldtitel. Ferrari en Mercedes lijken aan elkaar gewaagd en net dat is wat men in de Formule 1 wil zien: meer strijd, meer spankracht en niet op voorhand weten wie er zal winnen.

Sebastian Vettel bezorgde Ferrari vandaag iets wat al ruim tien jaar niet meer gelukt was, zegevieren tijdens de GP van Australië. Het was immers van 2007 geleden, toen Raikkonen won, dat een rijder van Ferrari na de GP van Australië op de hoogste trede van het podium mocht gaan staan.

“Ongelooflijk! Bedankt iedereen!” schreeuwde Sebastian Vettel het uit op het podium na de GP van Australië. “Dit is wat we nodig hadden. De jongens van het team hebben niet veel slaap gehad. De wagen doet het echter erg goed. Het is een plezier om ermee te rijden. Dit is een zeer mooie dag. Bedankt!”

Met zijn overwinning bevestigde Vettel de voorspelling van Lewis Hamilton dat Ferrari tijdens het begin van het seizoen het te kloppen team zou zijn. Volgens Sebastian Vettel is het echter veel te vroeg om die conclusie te trekken.

“Er ligt nog een lange weg voor ons maar momenteel ben ik wel door het dolle heen,” aldus Vettel. “Het is een erg harde winter geweest. Ik was niet echt tevreden met mijn start, iets te nerveus! Ik kende daardoor wat wielspin. Ik moest Valtteri zien af te houden want ik wou Hamilton onder druk kunnen zetten.”

‘We zijn hier om te vechten. We kenden misschien wat geluk doordat Lewis in het verkeer kwam maar we hebben het uitstekend gedaan. Ik zag ook enorm veel steun van fans rondom het circuit. Het was geweldig.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022