Dreigt de overname van BMW Sauber te mislukken?

De overname van het voormalige Sauber loopt nog steeds niet volgens planning want de FIA spreekt nog steeds niet over een eventuele toelating van het nieuwe Qadbak in 2010.
Peter Sauber doet er al maanden alles aan om de FIA toch maar te overtuigen om het nieuwe Qadbak in 2010 toelating te geven om op de grid te verschijnen. In 2009 waren het Toyota en BMW die voor de exit opteerden en aangezien er dus twee plaatsen vrij zijn gekomen op de grid zou er volgens Sauber geen probleem mogen zijn met de toelating van Qadbak. Uiteraard voorziet de FIA strenge voorwaarden om toch maar geen gezichtsverlies te leiden doorheen het seizoen. Illegale praktijken kunnen zeker niet door de beugel want dat konden we allen al ondervinden dankzij het crash-gate schandaal dat in 2009 heeft plaatsgevonden.

Wat illegale praktijken betreft is het dan weer wel zo dat de grote man achter Qadbak niemand minder dan Russell King zou zijn. Russell King moest ooit een gevangenisstraf uitzitten nadat hij verzekeringsfraude pleegde. Verder zou Qadbak naar verluidt ook onvoldoende financiële steun hebben gevonden om de FIA te garanderen dat het competitief voor de dag zal blijven zijn doorheen het seizoen. Tot slot had men bij Qadbak gehoopt de commerciële inkomsten van BMW in 2010 te kunnen innen maar ook dat zou niet doorgaan.
a:0:{}
Even zag het er naar uit dat voormalig F1-rijder Gerhard Berger als manager van Renault zou gaan dienen vanaf 2010. Berger zelf ontkende zopas echter de geruchten.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}