Ross Brawn: “Schumacher komt niet naar Mercedes”

Meesterstrateeg Ross Brawn verklaarde onlangs dat ook hij van mening is dat er geen samenwerking zal komen tussen Mercedes en Michael Schumacher. De media zou er echter alles aan doen om deze droom wel te verwezenlijken.
Ross Brawn is de man die jaren als technisch directeur bij Ferrari diende en samen met Schumacher voor dominantie zorgde binnen de sport. In 2009 kon Brawn hetzelfde nog eens doen met Jenson Button want we mogen toch wel stellen dat de Britse rijder op vrij makkelijke wijze aan zijn wereldtitel is geraakt. Uiteraard is de titel wel op de juiste plaats terechtgekomen maar wat extra sensatie kon toch zeker geen kwaad.

Het zou kunnen dat Schumacher zich in de schoenen van Button plaatste en dat hij van zichzelf dacht de Brit gerust te kunnen evenaren met materiaal dat van Brawn en dan ook nog van Mercedes komt. Ross Brawn zelf beweerde toch dat we ons maar best niet verheugen op een officiële bekendmaking.

“Het onderwerp is in handen van de media maar ik moet jullie wel vertellen dat dit een onderwerp is waar helemaal niets over te vinden valt. Michael zou enkel voor Ferrari hebben gereden in 2009 en dan nog zou het maar tijdelijk zijn. Het spreekt hem niet aan om volledig opnieuw te beginnen. Zelf wil ik graag over rijders met ervaring beschikken en daarom hebben we al voor Rosberg gekozen. Het is goed om twee sterke rijders tegen elkaar op te zetten maar met Michael zou je een heel andere strategie krijgen”, aldus Ross Brawn.
a:0:{}
Iedere dag lijkt de kans groter te worden dat Michael Schumacher in 2010 aan de start van het nieuwe F1-seizoen zal verschijnen.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}