Dreigt een tekort aan onderdelen voor het Red Bull F1 team?

Door de intensiteit waarmee de F1-races elkaar dit seizoen opvolgen dreigen de F1-teams op het vlak van onderdelen in de problemen te komen.


Komend weekend gaat het F1-seizoen 2020 eindelijk van start. Met twee achtereenvolgende races op de Red Bull Ring beginnen we aan een F1-seizoen waarin de races elkaar verschrikkelijk snel opvolgen.

Op tien weken tijd staan er maar liefst acht races gepland. De intensiteit waarmee de races elkaar opvolgen dreigen de F1-teams op het vlak van onderdelen voor de F1-bolides in de problemen te brengen.

“Dat kan voor iedereen een groot probleem vormen. Je bent immers afhankelijk van de ontwikkeling. Op het vlak van performance wil je niets toegeven maar tegelijkertijd moet je ook voldoende onderdelen van die specifieke updates kunnen maken,” aldus Pierre Wache in de preview van het Red Bull F1-team.

Ook al zijn de veelbesproken ‘sausage kerbs’ op de Red Bull Ring verdwenen. Dan nog vormen ze volgens Wache een risico op beschadiging van de F1-bolides.

“Oostenrijk vormt met haar kerbstonds een lastige opgave, er zullen veel onderdelen stukgaan.”

Er bestond lange tijd geen duidelijkheid over de F1-kalender en dat zorgt uiteraard voor een serieuze uitdaging wat het ontwikkelen van de onderdelen betreft.

“De F1-kalender stond lange tijd niet vast. Je weet dan niet wat er zal komen. Je wil niet voor niets onderdelen produceren en daarom moet je wachten, maar daardoor wordt ook het risico groter dat je een tekort aan onderdelen hebt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023