Sebastian Vettel werd verrast door Ferrari: “Ze wilden mij geen nieuw contract geven”

Enkele weken geleden domineerden de speculaties over Sebastian Vettel en Ferrari de nieuwsberichten, achteraf gezien blijkt nu dat Ferrari Vettel nooit een contract heeft aangeboden.


Aanvankelijk waren er speculaties dat Ferrari Vettel slechts een contract van één seizoen wou aanbieden. Nadien volgden er speculaties over een serieuze salarisverlaging voor Vettel. Tijdens de persconferentie op de Red Bull Ring viel echter iets anders te horen.

Volgens Sebastian Vettel wilde Ferrari hem immers gewoonweg geen contractverlenging aanbieden. Dat nieuws kwam voor Vettel dan ook als een verrassing, zo onthulde Vettel vandaag tijdens de persconferentie.

“Ik was zeker en vast verrast toen ik een telefoontje van Matteo (Binotto) kreeg en dat hij mij vertelde dat het team niet de intentie had om met me door te gaan,” aldus Vettel.

“We hebben verder nooit gesprekken gevoerd, er is nooit een voorstel op tafel gelegd. Er was geen enkel knelpunt.”

Sebastian Vettel spreekt op die manier dus ook duidelijk de eerdere geruchten over een serieuze salarisverlaging in ruil voor een contractverlenging tegen. Wat zijn toekomst betreft houdt Vettel zich op de vlakte.

“Wat de toekomst betreft wil ik de beste beslissing nemen,” vertelde Vettel, die vervolgens ook liet weten dat hij daarvoor wel over het juiste pakket en de juiste mensen rondom hem moet beschikken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}