Drie F1-teams dreigen verkoop van Force India te bemoeilijken

Afgelopen vrijdag werd het Force India F1 team onder curatele geplaatst. Er is een zoektocht naar kandidaat overnemers maar dat overnameproces kan wel eens zwaar bemoeilijkt worden door drie teams.


De F1-wereld is een erg harde wereld, zowel wat de rijders als de teams betreft. Mindere prestaties en een rijder vliegt er onverbiddelijk uit, maar ook wat de teams betreft is het ‘survival of the strongest’. Vaak draait het dan om miljoenen euro’s en dat is nu ook het geval bij de zoektocht naar een mogelijke overnemer voor Force India.

De Concorde Agreement stelt immers dat een team dat uit curatele komt als een nieuw team beschouwd dient te worden. Daardoor komt het pas in aanmerking voor de commerciële rechten van het oorspronkelijke team wanneer al de andere teams hiermee instemmen.

En daar wringt het schoentje uiteraard. Volgens Michael Schmid van ‘Auto Motor und Sport” willen Renault, McLaren en Williams hun goedkeuring niet geven omdat ze vrezen dat Force India een B-team van Mercedes zal worden. Daarmee zou de macht van Mercedes in de Formule 1 nog groter worden, dit terwijl er met Ferrari eveneens ook al een constructeur is met veel macht.

Bovendien gaat het om een enorm bedrag aan prijzengeld. Vorig jaar finishte Force India immers als vierde in het constructeurskampioenschap en dat zijn uiteraard heel wat meer miljoenen euro’s prijzengeld dan wanneer je als ‘nieuw’ team beschouwd wordt.

De curator hoopt voor de GP van België een nieuwe eigenaar te vinden voor de renstal. Wanneer er echter geen akkoord wordt bereikt over het prijzengeld dan dreigt die zoektocht veel moeilijker te verlopen aangezien de renstal dan letterlijk minder waard is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen