Hamilton: “Ik bedank en prijs Bottas voor zijn prestatie in Hongarije”

Lewis Hamilton heeft zijn teamgenoot Valtteri Bottas uitgebreid bedankt voor zijn rol in de overwinning van Hamilton tijdens de GP van Hongarije.


Terwijl Lewis Hamilton rustig vanaf zijn eerste startplaats kon wegrijden, was Valtteri Bottas voor een groot deel van de race verantwoordelijk om beide Ferrari’s af te houden. De Fin was niet in staat om zijn tweede startplaats vast te houden, aangezien zijn banden het niet uithielden tot het einde van de race. Uiteindelijk werd Bottas vijfde na contact met Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo.

Na de race benoemde Toto Wolff zijn rijder als “perfect wingman” voor Hamilton, maar dat werd kort nadien alweer rechtgezet. Hamilton heeft met zijn overwinning in Hongarije nu 24 punten voorsprong op Vettel. De Brit denkt dat dit niet gelukt zou zijn zonder zijn Finse teamgenoot.

“Ik wil graag Valtteri bedanken en hem prijzen voor zijn prestatie tijdens de GP van Hongarije”, zegt Hamilton op Instagram. “Zonder zijn fantastische race zou het team vandaag niet gewonnen hebben. Het zou erg spannend geworden zijn met de Ferrari’s op het einde. Maar door hem hebben we drie punten meer gescoord dan Ferrari.”

“Vergeet niet dat het de prioriteit van Mercedes is om races te winnen en uiteindelijk het kampioenschap bij de constructeurs binnen te halen. Valtteri speelde dan ook een cruciale rol. Hij hielp me door mij te ondersteunen tijdens de race. Dat wil ik erkennen. Er is een groot wederzijds respect tussen ons.”

Mercedes gaat de zomerpauze in met tien punten meer dan Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen