Drive-through voor Max Chilton

En de stewards in Austin beleven echt wel een druk weekend want ook Max Chilton werd bestraft na afloop van de kwalificatie.
Chilton hinderde tijdens het eerste deel van de kwalificatie niemand minder dan Pastor Maldonado. De Venezolaan kende zo wel erg veel pech aangezien hij eerder tijdens Q1 ook al gehinderd werd door Gutierrez (Lees: Ook Gutierrez krijgt gridpenalty). Geen wonder dat Maldonado gefrustreerd was na afloop van de kwalificatie en zelfs iemand binnen zijn team verdenkt van sabotage (Lees: Pastor Maldonado vreest dat iemand zijn wagen saboteert).

Wat later tijdens Q1 hinderde Chilton bovendien ook nog eens Adrian Sutil. Twee keer iemand hinderen tijdens één kwalificatiesessie, dan weet je dat de straf niet mals zal zijn. Chilton kwalificeerde zich echter sowieso als laatste voor de GP van de USA en tien plaatsen als straf op de grid zou bij hem dan ook geen enkel verschil maken. Omdat Chilton twee keer een wagen hinderde heeft hij nu van de stewards een drive-through gekregen. Die drive-through moet Chilton tijdens de eerste vijf ronden van de race uitvoeren.

Opmerkelijk is dat het al de tweede keer dit seizoen is dat een rijder nog voor de aanvang van een race een drive-through opgelegd krijgt. Eerder dit seizoen was die eer weggelegd voor Charles Pic tijdens de Gp van Japan. Dat was trouwens de allereerste keer in de geschiedenis van de Formule 1 dat een rijder nog voor aanvang van een race een drive-through kreeg.
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”Marussia_9358_HiRes.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}