DRS gevaarlijk in Monaco?

Nu het Europese luik van het F1-seizoen voor de deur staat, worden er meer en meer vragen gesteld omtrent het gebruik van de verstelbare achtervleugel tijdens de GP van Monaco, verreden op 29 mei aanstaande.
En deze vragen komen uit monde van de Team Lotus piloten Jarno Trulli en Heikki Kovalainen. Beiden zijn tegen het gebruik van de DRS in de straten van Monaco.

“ Het is een kwestie van veiligheid en opportuniteit. Inhaalmanoeuvres zijn al een delicate zaak in de smalle straten van het prinsendom, we hebben echt onze volledige aandacht nodig om de wagen aan deze snelheden veilig tussen de vangrails te loodsen. Daarbij komt ook nog het feit dat de “rechte” stukken in Monaco gewoon veel te kort zijn om de DRS volledig tot uiting te laten komen.” volgens Trulli.

Kovalainen gaat zelfs nog een stapje verder in de redenering: “ Je wil absoluut geen faling van de DRS hebben in Monaco. Stel je voor dat de vleugel blijft openstaan.. Het gebruik ervan verbieden voor deze race, zou getuigen van zin voor verantwoordelijkheid.”

Benieuwd wat de beslissing van de FIA zal zijn.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print