Dubbele DRS zone en enkel meetpunt voor Valencia

Net zoals in Canada zal er ook in Valencia een dubbele zone zijn waarin het toegelaten is om DRS, of beweegbare achtervleugel, te gebruiken.
image

De FIA gaf maandag vrij waar het systeem in Valencia mag gebruikt worden tijdens de race. Het meetpunt ligt tussen bocht 7 en 8, net voor de brug. De vleugel mag dan gebruikt worden na bocht 10 en na bocht 14. Er zal dus geen gebruik van gemaakt mogen worden op het stuk van start-finish.

Het dubbel gebruik met maar één enkel meetpunt kwam na Canada wat onder druk te staan omdat het een kunstmatig effect creëert. Je mag het eerst je vleugel ontplooien als je op minder dan een seconde op je voorligger volgt en als je die dan hebt kunnen inhalen, dan mag je nog eens op het knopje duwen om een gat te slaan, ook al heb je jouw voorligger al ingehaald.

Toch zijn er ook voorstanders van een dergelijke werkwijze, zoals Heidfeld: “Je zou kunnen stellen dat twee zones te veel zijn, maar het is beter eerst uit te proberen en er dan pas een discussie over te houden. Ik denk wel dat eentje zou volstaan, maar waarom zouden we niet proberen?”, zegt de Renault piloot tegen Autosport.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print