Hong Kong wil een Grand Prix

Europese circuits mogen weer beginnen vrezen, want met al een overvolle kalender zijn er opnieuw enkele kandidaten in de wachtrij voor het organiseren van een Grand Prix.
image

Nu was het Hong Kong dat aankondigde interesse te hebben om een GP te organiseren. Jaime Alguersuari was afgelopen in deze bruisende stad voor een demonstratie met de Red Bull Showcar. Daarop verklaarde de voorzitter van de Hong Kong Automobil Association, Wesley Wan, dat het zijn droom is om de F1 naar zijn stad te brengen.

“De eerste stap is de steun van de mensen krijgen”, zegt Wan, “Mijn droom is dat Hong Kong, net zoals Singapore, Maleisië en China een stopplaats mag worden op de Grand Prix kalender. En wat stratencircuits betreft, als Monte Carlo en Singapore het kunnen, waarom Hong Kong niet?”

Wan onthulde ook dat Hong Kong al een mogelijke kandidaat was nog van voor 1997. Maar Hong Kong is niet de enige mogelijke nieuwe kandidaat die een kans wil wagen. Eerder kondigde Griekenland aan een GP te willen organiseren, alhoewel we dat misschien niet al te serieus moeten nemen met de huidige crisis in het land, maar ook Argentinië zou blijkbaar plannen hebben om het Velociudad circuit te renoveren. Het circuit kreeg eerder al het bezoek van Charlie Whiting.

Met een kalender die al vol staat en teams die niet bereid zijn om meer dan 20 races per jaar te doen, lijkt het er op dat de vaste waarden op de kalender weer mogen beginnen vrezen voor hun plaats. Alleen blijft het uiteraard ook nog de vraag of de plannen van de landen ook ooit werkelijkheid zullen worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print