Dubbele puntenfinish voor Force India tijdens 200ste race

Force India hoopte op een erg goed resultaat tijdens haar 200ste F1-race en dat is ook gelukt. De renstal scoorde een dubbele puntenfinish in Oostenrijk.


Van op de elfde en vijftiende plaats slaagden Esteban Ocon en Sergio Perez erin om als zesde en zevende te eindigen. Na enkele tegenvallende races eerder dit seizoen was de GP van Oostenrijk dan ook een serieuze opsteker voor Force India.

Uitgerekend tijdens de 200ste race van Force India werden heel wat punten gesprokkeld, waarmee in de wk-stand op 42 punten komt en aansluiting vindt met McLaren en het Haas F1 team.

“Ik ben blij met het resultaat en het was een goede dag voor het team,” aldus Esteban Ocon. “We kunnen echt tevreden zijn met onze prestatie vandaag. We slaagden er goed in om onze banden te managen en de éénstopper te doen werken terwijl de anderen problemen ondervonden.”

“We slaagden erin om met onze banden de finish te halen en toonden teamwork aangezien ik van positie wisselde met Checo om Magnussen aan te vallen. We hebben nogmaals getoond waarom ons team zo sterk is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022