Mercedes behoudt ondanks strategische blunder het vertrouwen in James Vowles

Bij Mercedes behouden ze ondanks de strategische blunder alle vertrouwen in hoofdstrateeg James Vowles.


Tijdens de virtuele safety car-periode, veroorzaakt door de opgave van Valtteri Bottas, besloot men bij Mercedes om Lewis Hamilton niet binnen te roepen voor een pitstop. Het bleek een kostbare fout waardoor de Brit enkele plaatsen verloor en minstens acht seconden tegenover de concurrentie moest goedmaken.

Te midden van de race erkende James Vowles, de hoofdstrateeg bij Mercedes, zijn fout. Vowles vertelde dat ook live tijdens de race.

“Ik heb de overwinning weggegooid, het spijt me,” zei de Mercedes-engineer over de boordradio tegen Lewis Hamilton. “Geef ons alles wat je hebt. We vertrouwen op jou en we geloven in jou.”

Het uiteindelijke resultaat werd niet door de strategische fout beïnvloed. Lewis Hamilton moest immers even later in de race opgeven door technische problemen.

Ondanks de fout behoudt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff alle vertrouwen en hoofdstrateeg James Vowles.

“Voor mij is James is één van de allerbesten ooit. Het getuigt ook van durf om zoiets publiekelijk en live te zeggen, ‘Kijk het was mijn fout, nu kan je nog dit doen met de wagen waarover je beschikt’, zeker wanneer er miljoenen mensen kijken.”

“We moeten dan ook geen wijzigingen doen,” aldus Wolff. “Het belangrijkste is begrijpen waarom de fout gebeurde. Vervolgens moet je de desbetreffende situatie bekijken en grondig analyseren.”

“Ik denk niet dat we die fout twee keer zullen maken. De situatie is gewoonweg zeer complex, je vecht te midden van zes wagens en het is een erg moeilijke situatie.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen