‘Dutch GP’ en Zandvoort staan twee jaar langer op de F1-kalender

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Formule 1 heeft officieel bekendgemaakt dat het contract met Zandvoort voor het organiseren van de GP van Nederland met twee jaar is verlengd.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er in 2020 voor het eerst in jaren een F1-race op het circuit van Zandvoort zou plaatsvinden. De pandemie met het coronavirus gooide echter roet in het eten en de terugkeer van de ‘Dutch GP’ werd uitgesteld naar 2021.

Uitstel was echter geen afstel en de GP van Nederland werd in 2021 een daverend succes. Niet alleen raakte de race razendsnel uitverkocht, er waren ook heel wat festiviteiten op en rondom het circuit die van de ‘Dutch GP’ een nieuwe benchmark maakten voor de overige race op de F1-kalender.

Ook de race in 2023 is al uitverkocht en met Max Verstappen en Nyck de Vries staan er ook nog eens twee Nederlanders op de F1-startgrid. Alle lichten op groen dus voor een contractverlenging waardoor de GP van Nederland minstens tot in 2025 op de F1-kalender staat.

“Wij kijken uit naar de komende edities. Met geweldige races waarin de Nederlandse fans nu kunnen genieten van maar liefst twee Nederlandse coureurs in de hoogste klasse van de autosport,” aldus Jan Lammers, Sportief Directeur Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix.

“We bieden natuurlijk weer een uitgebreid en verrassend entertainmentprogramma waarmee we inzetten op het creëren van een ultimate race festival. De wereld willen we weer laten ervaren hoe wij als Nederland een oranje-evenement organiseren.”

“Het is uniek dat we op de kalender staan met wereldsteden als Las Vegas, Monaco en São Paulo. En, zoals we dat intern zeggen, zijn we ‘Ready for Tomorrow”. We moeten en willen het F1 evenement van de toekomst neerzetten, dat is niet persé groter maar wel beter, intenser, meer beleving, duurzamer en inclusiever.”