“Enkel f*cking idioten zeggen dat Verstappen zijn succes te danken heeft aan zijn wagen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

David Coulthard vindt dat Max Verstappen nu al bij de grootsten van de sport hoort en dat enkel een idioot zegt dat hij zijn succes te danken heeft aan zijn wagen.

Afgelopen seizoen werd Max Verstappen voor de tweede keer wereldkampioen en dat met nog vier races te gaan in het kampioenschap. Hij wist bovendien maar liefst vijftien overwinningen te behalen, een record tijdens een seizoen. David Coulthard vindt dat de Nederlander op zijn vijfentwintigste al tussen de grootsten van de sport thuishoort. 

“Net zoals Lewis geen negen wereldtitels nodig heeft voor mij om hem als een van de grootste coureurs in de sport te beschouwen, is Max al een van de groten,” aldus Coulthard tegenover ‘Formule1.nl.’

“Je zou ook een verdomde idioot moeten zijn om te beweren dat hij dit alleen heeft bereikt omdat hij in een goede auto zat.”

“Geen van zijn teamgenoten heeft zich immers met hem kunnen meten. Max is een beest op de baan, een winnende machine die zich niets aantrekt van wat wij of iemand anders te zeggen heeft. Hij is ongelooflijk.”

Volgens Coulthard valt het trouwens ook niet te ontkennen dat Max Verstappen wereldkampioen geworden is omdat hij het maximale gehaald heeft uit het superieure materiaal dat hij van Red Bull ter beschikking gekregen heeft. 

Maar Red Bull mag niet op hun lauweren gaan rusten want als ze er niet in slagen om Verstappen van goed materiaal te blijven voorzien bestaat de kans dat de motor begint te sputteren of dat het ophoudt met twee wereldtitels voor de Nederlander.

“Het Verstappen-tijdperk kan na twee titels voorbij zijn, niet omdat hij geen briljante coureur is, maar het kan zijn dat hij de komende seizoenen geen titelwinnende auto heeft. Niemand weet dat van tevoren”, aldus de 51-jarige Schot.

“Lewis had negen keer in plaats van zeven keer F1-kampioen kunnen worden. Tegelijkertijd heeft hij vaak in een goede auto gezeten, en iemand als Alonso niet.”

“Alonso had meer dan twee titels moeten hebben, maar zijn keuzes en de racegoden hebben hem in de positie gebracht waarin hij volgend jaar voor Aston Martin rijdt en de kans klein is dat hij kampioen wordt.”

Daar is Red Bull-teambaas Christian Horner het roerend mee eens: “Ik kijk nooit te ver, maar voor mij staat Max ver boven de rest in de Formule 1. Ik denk dat hij nog veel meer kan bereiken als we hem een auto geven die bij zijn talenten past.”

Helmut Marko doet er nog een schepje bovenop en stelt dat Max Verstappen uitgegroeid is tot een echte bandenexpert, een kwaliteit die zijn teamgenoot Sergio Perez nochtans dikwijls te beurt valt.

“Er zijn maar twee coureurs in de Formule 1 die halverwege het niveau van Verstappen zitten, dat zijn Charles Leclerc en Hamilton”, vertelde Marko aan het Spaanse Marca.

“Max rijdt met meer vertrouwen dan ooit, met meer overzicht en wordt tegelijkertijd een bandenexpert.”

“Hij rijdt bijvoorbeeld langer op een zachte band dan zijn rivalen met een hardere compound, ik denk dat er voor hem geen limiet is.”

“Hij stapt in de auto en is vanaf de eerste vrije training zo zelfverzekerd, vanaf de eerste ronde dat je ziet dat als het nat is, hij in de eerste ronden twee seconden sneller is dan de rest, iedereen moet eerst proberen dichterbij te komen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print