Bernie Ecclestone adviseerde Vettel om zijn Ferrari-afscheid te lekken naar de media

Enkele weken geleden kregen we plots het nieuws dat Sebastian Vettel eind dit jaar Ferrari zou verlaten. Die plotse onthulling kwam er op aanraden van voormalig F1-baas Bernie Ecclestone.


De voorbije dagen raakte bekend dat Ferrari de samenwerking met Sebastian Vettel niet verder zet, er zou zelfs nooit een contractvoorstel op tafel gelegen hebben. Vettel zou echter vooral problemen hebben als hij oneerlijk behandeld wordt.

“Voor hem is dat belangrijk. Sebastian is een extreem getalenteerde rijder met een sterke wil, iemand die ook gevoelig is wanneer hij oneerlijk wordt behandeld. Daar heeft hij zich nu van bevrijdt,” vertelde Ecclestone tegenover ‘SPORT1’.

“Ik heb de voorbije periode erg vaak met Sebastian gesproken. Ik heb hem aangeraden om de waarheid over het afscheid van Ferrari te vertellen, dat hij alles op tafel moest gooien.”

Na Vettel zijn slechte prestatie ontstonden er speculaties dat hij minder goed zou presteren doordat zijn afscheid van Ferrari hem zou afleiden. Volgens Bernie Ecclestone klopt daar niets van.

“De foutjes die hij maakte hebben daar niets mee te maken,” aldus Ecclestone. “Zoiets kan altijd gebeuren. Ook Lewis Hamilton kende geen al te beste weekend in Oostenrijk.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print