Grosjean valt salaris Lewis Hamilton aan: “Wat hij verdient is onaanvaardbaar”

Volgens Haas F1-piloot valt het niet te verantwoorden hoeveel Lewis Hamilton verdient, zeker in vergelijking tot sommige andere F1-piloten.


Lewis Hamilton is momenteel de grootverdiener in de Formule 1 en de Brit zou volgens diverse geruchten een nog hoger salaris wensen alvorens zijn contract bij Mercedes te willen verlengen.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff ontkende de geruchten over vermeende onderhandelingen tussen Hamilton en hemzelf maar feit is wel dat Hamilton de grootverdiener is.

Volgens sommigen moet er in de Formule 1 een soort van maximumsalaris ingevoerd worden, naar analogie met het budgetplafond. Dat salarisplafond zou dan weer er toe bijdragen dat er door de F1-teams kosten bespaard worden.

“We hebben erover gesproken tijdens de GPDA,” vertelde Grosjean volgens ‘Autosport’. “Sommigen waren voor, anderen waren tegen. Ik vind het onaanvaardbaar dat Lewis Hamilton meer dan 40 miljoen verdient terwijl sommige andere rijders slechts 150 000 euro verdienen voor dezelfde job.”

Grosjean geeft echter ook toe dat hoge salarissen zoals die van Hamilton niet alleen een voordeel voor de betrokken rijder hebben.

“Tijdens de meeting met de overige rijders werd aangehaald dat we met een maximumsalaris meteen ook de ladder in de motorsport zouden neerhalen,” aldus Grosjean.

“Wie zou er nog geld investeren in een programma voor jonge rijders als ze hun geld niet kunnen terugverdienen door een percentage terug te krijgen van de hoge salarissen? Dat is de discussie die gevoerd wordt.”

Het ziet er dus niet meteen naar uit dat we een maximumsalaris in de Formule 1 krijgen. Hamilton moet dan ook niet vrezen voor zijn zeer hoog salaris, tenzij Mercedes daadwerkelijk een serieuze inlevering van de Brit verwacht.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023