Ecclestone alsmaar dieper in de penarie

Bernie Ecclestone moet van een Londense rechtbank honderden documenten in verband met de verkoop van de Formule 1 in 2005 ter inzage voorleggen.
image
De Brit moet zich al verantwoorden voor een rechtbank in München, omwille van de beschuldiging van omkoperij en aanzetten tot corruptie. Ecclestone zou de som van 44 miljoen dollar betaald hebben aan Gerhard Gribkowsky, om de aandelen van de Formule 1 te verkopen aan CVC Capital. Er waren echter bedrijven die een pak meer over hadden voor de aandelen van BayernLB, waardoor de Duitse bank heel wat miljoenen misliep.

CVC Capital had Ecclestone echter gegarandeerd dat hij zijn functie als commerciële baas van de F1 kon behouden.

Intussen heeft Constantin Medien, een Duitse mediagroep, gerechtelijke stappen ondernomen tegen Ecclestone, omdat het bedrijf naast de aandelen van de Formule 1 greep, nadat ze veel meer hadden geboden dan CVC Capital. Constantin Medien zou daardoor naar eigen zeggen een slordige 171 miljoen dollar schade hebben opgelopen.

De mediagroep wil nu de documenten, die betrekking hebben op de verkoop aan CVC Capital, inzien. Dit verzoek werd door een Londense rechtbank reeds ingewilligd. Ecclestone zal hoogstwaarschijnlijk samen met Duncan Llowarch worden opgeroepen als getuige in de zaak die op 28 oktober begint. Llowarch is hoofd van financiële zaken van de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}