Schumacher’s Benetton B191 gaat onder de hamer

Wie een spaarcentje aan de kant heeft staan, kan binnenkort op de COYS sale op de Nürburgring een bod uitbrengen op de wagen waarmee Michael Schumacher zijn eerste punten scoorde.
image
De B191, een voorganger van de B194 waarmee Schumacher zijn eerste wereldtitel behaalde, wordt op 10 augustus geveild door veilinghuis COYS. 22 jaar geleden behaalde Michael Schumacher met deze wagen, waarmee hij de laatste vijf races reed tijdens het seizoen 1991, zijn eerste punten op het allerhoogste niveau in de autosport.

Deze Benetton Ford met 3.5 liter V8-motor verkeert in uitstekende, raceklare staat, en wordt aangeboden met een Pi dashboard, een systeem voor dataverzameling, en alle apparatuur die nodig is om met deze wagen op het circuit te gaan rijden, alsook reservewielen en diverse reserveonderdelen. Om alles te begrijpen werd er documentatie bijgevoegd omtrent de geschiedenis van de wagen, de wederopbouw en de laatste nieuwe preparaties. De B191 is perfect inzetbaar tijdens historische GP-evenementen, en reed ook al tijdens het Goodwood Festival of Speed in 2003 en 2004.

De waarde van de wagen is niet gekend, maar volgens GPupdate wordt diezelfde dag een Minardi uit 1986 geveild voor een bedrag dat ergens in de buurt van de 80 000 euro geschat wordt. Chris Routledge, een woordvoerder van COYS, is alvast laaiend enthousiast over dit stukje geschiedenis. “Dit is een ongelooflijke racewagen met een uitstekende wegligging. Het is een belangrijk stuk geschiedenis van zowel Benetton als Michael Schumacher. Een niet te missen kans dus!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}