Nog steeds geen duidelijkheid over bandenleverancier in 2014

Wie wordt de bandenleverancier volgend seizoen? Er is officieel nog steeds geen duidelijkheid en Pirelli vindt dan ook dat het zich in de meest vreemde situatie ooit verkeert.
image
Zien we de motorhome van Pirelli ook volgend jaar nog in de F1-paddock staan? Officieel is er nog geen bandenleverancier voor het seizoen 2014 aangesteld, al gaan ze er bij Pirelli van uit dat hun motorhome ook in 2014 in de F1-paddock zal staan. Ondertussen vinden ze bij Pirelli dat ze zich in een wel erg vreemde situatie bevinden. Ze moeten reeds volop aan de banden van volgend jaar werken maar officieel zijn ze nog steeds niet aangeduid als bandenleverancier voor 2014.

Er is nog steeds geen Concorde overeenkomst getekend en het contract van Pirelli als bandenleverancier loopt eind dit jaar af. Ondertussen zijn de teams reeds druk bezig met het ontwikkelen van hun wagens voor 2014, een jaar waarin er op het vlak van de reglementen heel wat verandert. De deadline voor de banden voor het seizoen 2014 is reeds opgeschoven en er zijn ondertussen ook al geruchten dat Michelin interesse zou hebben om terug te keren naar de Formule 1.

Bij Pirelli kunnen ze daar echter allemaal geen rekening mee houden want indien ze moeten wachten tot ze officieel zijn aangesteld als bandenleverancier voor het seizoen 2014 dan is er al veel te veel tijd verloren gegaan voor de ontwikkeling van de banden voor volgend seizoen.

“Het is echt een zeer vreemde situatie waarin we verkeren,” aldus Paul Hembery, motorsportbaas bij Pirelli. “We hebben reeds onze overeenkomsten met de meeste partijen die betrokken zijn bij de formule 1. Er is niet echt een specifiek proces dat doorlopen moet worden maar wij kijken reeds vooruit. We hebben een overeenkomst met de teams, de promotor van de Formule 1 en we werken reeds aan 2014.”

“We kunnen enkel werken op basis van wat ons gevraagd wordt om te doen. We ondervinden steun en werken samen met de teams en de promotor en we hebben steeds de steun van de FIA gekregen. Tot iemand ons zegt dat het plots anders moeten zouden we niet weten wat we juist anders moeten doen,” besluit Hembery.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}