Ecclestone: “De FIA heeft absoluut gelijk om Russische rijders niet te verbannen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Bernie Ecclestone heeft de FIA absoluut gelijk dat het Russische rijders niet verbant, ondanks dat er opgeroepen werd om dat wel te doen.

Dinsdag besliste de FIA dat rijders met een Russische licentie nog steeds aan races mogen deelnemen die georganiseerd worden door de FIA, zolang ze dat doen onder de vlag van de federatie. Deze beslissing gaat in tegen de sancties die federaties van andere sporten, waaronder het Internationaal Olympisch Comité,  nemen tegen tegen atleten met de Russische nationaliteit.

Woensdag nam ‘Motorsport UK’ het heft in eigen handen en liet het weten dat rijders met een Russische licentie tot nader order niet welkom zijn op evenementen in het Verenigd Koninkrijk. De voormalige F1-paus, Bernie Ecclestone, vindt dat de FIA het bij het rechte eind heeft en dat er geen reden is om Russische rijders te verbannen.

“Het was absoluut de juiste beslissing van de FIA,” vertelde Ecclestone aan het persbureau PA.

“Er worden zoveel dingen overeengekomen door de wereld over dit conflict tussen Rusland en Oekraïne. Maar ik denk niet dat iemand er echt over nagedacht heeft of er met zijn hoofd bij is.”

“Als er een Russische racepiloot in de F1 rijdt, wat heeft dat er dan mee te maken dat Rusland een oorlog uitvecht? Er is geen verband.”

 “De Russische atleten hebben niets te maken met dit conflict. Ze maken er geen deel van uit, en ze hebben er nooit deel van uitgemaakt. Ze zijn toevallig Russisch.”

Ecclestone weet ook niet of het wel de juiste beslissing is van de F1 om niet te racen in Rusland maar hij denkt dat Vladimir Poetin er niet van wakker ligt.

“De Formule 1-groep heeft besloten dat het de juiste beslissing was om de race af te gelasten, maar of dat de juiste beslissing was? Er is geen oorlog in Rusland.”

“De FIA heeft bevestigd dat het afgelast is omdat de Formula One Group het afgelast heeft. Als niemand had gesproken over het annuleren van de race, dan weet ik zeker dat de FIA niets zou hebben gedaan.”

“Poetin is waarschijnlijk helemaal niet blij met wat er gebeurt, maar met al deze dingen aan de hand, en hij wordt gebrandmerkt als een crimineel en met de wereld tegen hem, denk ik niet dat hij zich al te veel zal bekommeren om een F1-race.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print