F1 beëindigt contract: “In de toekomst geen races in Rusland”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Formule 1 heeft laten weten dat het de overeenkomst met de organisator van de GP van Rusland definitief heeft beëindigd. Rusland lijkt zo jarenlang van de F1-kalender te verdwijnen.

Liberty Media had als houder van de commerciële rechten een overeenkomst met promotor Rosgonki  om tot 2025 een F1-race in Sochi te organiseren. Die overeenkomst wordt nu door de gebeurtenissen in Oekraïne verscheurd en naar de prullenmand verwezen.

“De Formule 1 kan bevestigen dat het de overeenkomst met de promotor van de Russische GP heeft beëindigd, dit betekent dat er de komende jaren geen race in Rusland zal plaatsvinden,” zo luidt het in een statement van Formula One Management.

De beslissing om de overeenkomst stop te zetten komt er in de nasleep van de beslissing om de GP van Rusland dit jaar niet te laten doorgaan, maar ook de komende jaren zal er dus geen F1-race in Rusland plaatsvinden.

Eerder had F1-baas Stefano Domenicali reeds laten verstaan dat ze makkelijk een vervanger voor de vrijgekomen plaats op de F1-kalender dit jaar vinden. Met het wegvallen van Rusland de komende jaren komt er echter ook plaats vrij voor een vervanger in 2023 en de jaren daarna.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print