Ecclestone: “De ‘Gouden’ tijden voor Lewis Hamilton zijn voorbij, geen 50 miljoen dollar meer”

Bernie Ecclestone laat weten dat de ‘Gouden dagen’ van Lewis Hamilton als grootverdiener bij Mercedes geteld zijn en dat geldt volgens de voormalige F1-paus niet alleen voor de zesvoudige wereldkampioen.


Volgende maand zal het F1-seizoen normaalgesproken op gang getrokken worden in Oostenrijk. We hoeven niet meer uit te leggen wat daar de reden voor is maar we mogen ervan op aan gaan dat de gevolgen van COVID-19 de sport nog jaren zullen achtervolgen.

Er werden al een aantal maatregelen genomen zoals het budgetplafond voor de F1-teams dat verder verlaagd werd. Dat zou er moeten voor zorgen dat de kloof tussen de topteam en de rest wat kleiner wordt maar de salarissen van de rijders vallen daar buiten.

Als we het voorbeeld van Lewis Hamilton volgen kan Mercedes perfect aan alle voorwaarden voldoen van het budgetplafond in 2021 terwijl het haar rijder 50 miljoen dollar per jaar betaalt.

Niets houdt Hamilton tegen om bij zijn komende contractbesprekingen veel geld te vragen maar Ecclestone vraagt zich in een gesprek met het Zwitserse ‘Blick’ af of Mercedes daar nog wel zin in heeft.

“Lewis zal nooit meer 50 miljoen per jaar verdienen,” aldus Ecclestone. “Alle rijders zullen moeten inleveren, de gouden dagen van de Formule 1 zijn voorbij.”

Bij de start van het nieuwe seizoen in Oostenrijk hoeven we de 89-jarige Ecclestone alvast niet te verwachten.

“De race is net op het moment dat mijn vrouw zou moeten bevallen. Anders was ik misschien gewoon wel voor de lol naar Spielberg gekomen.”

Toch kijkt hij uit naar de start van het nieuwe seizoen maar hij is het niet eens met het feit dat er ook allerhande supportraces zoals de F2, F3 en Porsche Supercup zullen doorgaan.

“Formule 1 zou genoeg zijn geweest voor deze wereldpremière,” zei hij. “Nu moet je de veiligheidsprocedures daar uitbreiden met de Formule 2, Formule 3 en de Porsche Supercup.

“Daarvoor moet je het aantal media verminderen. De sponsors in het bijzonder zijn zeker niet blij.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}